Страхотни промоции всеки ден

Фестивалът на балканската скара „Sofia Mezi“ отбелязва празника на София с курбан на скара, безплатна бира и музика на живо

Фестивал на балканската скара Sofia Mezi

Фестивал на балканската скара Sofia Mezi

Безплатна бира, курбан на соларна скара, музика на живо и най-доброто печено от Балканите ще оживят квартал „Надежда“ от 17 до 20 септември. Фестивалът, който ще се проведе в обновения Северен парк на столичния район, ще бъде открит от от кмета Йорданка Фандъкова. Входът е свободен, а гостите ги очакват 100 литра от най-доброто пиво и вкусни мезета. Събитието носи името „Sofia Mezi“ и ще представлява зрелищен фестивал на балканската скара с най-добрите рецепти на печеното от България, Турция, Сърбия, Македония, Албания и Гърция.

Майстор Миро е решил да почерпи фенове с вкусно прасенце, а изкусни кулинари ще направят специален курбан на соларна скара, от който всеки може да опита за късмет и берекет.

И както подхожда на литри бира и вкусни мезета, четиридневният празник на балканската скара ще бъде отбелязан с музика на живо, включваща оркестри за балкански ритми, български народни танци и рок групи, сред които „Хоризонт“. Специален гост на „Sofia Mezi“ ще бъде гръцки оркестър „Медуза“, в един от дните ще има концерт на Бобан Здравкович, ще чуем и тромпета на Гъмзата като част от „Гъмзата Брас Шоу“. Водещ на събитието ще е рапърът Енчев.

Организаторите са предвидили и куп други атракции, като турнир по табла както за възрастни, така и за деца, канадска борба, състезания по надяждане и надпиване, танцов уъркшоп, викторина с въпроси за София и др.

Share this post
  , , , , ,