Страхотни промоции всеки ден

Световен ден на психичното здраве – 10 октомври

Световен ден на психичното здраве - 10 октомври

Световен ден на психичното здраве - 10 октомври

Световен ден на психичното здраве

Световният ден за психично здраве се отбелязва за първи път на 10 октомври 1992 г. Той стартира като годишна проява на Световната федерация за психично здраве с подкрепата на Световната здравна организация.

Световен ден на психичното здраве - 10 октомври

Световен ден на психичното здраве – 10 октомври

Предлагаме на вашето внимание едно интересно интервю с д-р Димитър Тенчев, психотерапевт, писател, инспириращ лектор и семинар лидер на тренинги, курсове и ритрийти по InSighting, хипноза, трансперсонална психотерапия и развитие на потенциала на личността. Любопитно четиво, свързано, за съжаление, с все по-често срещаното във всяка възраст психично заболяване – депресията.

Интервю с Д-р Тенчев: Съзнанието твори реалността ни за списание „Светлосенки“

Някои от въпросите, от които ще научите:

Какво може да предприеме човек, който усеща, че има нужда от промяна, но смята, че е твърде късно за това и просто се примирява със ситуацията? Има ли начин да излезе от рамките, които сам си е наложил и да тръгне в желаната посока?

Какво е най-правилното действие, което трябва да предприемат близките на човек в депресивно състояние?

Доколко фразата „Мисли позитивно“ избягва реалистичното, осъзнато и необходимо преминаване и справяне с определен проблем?

По какъв начин заниманието с някакъв вид изкуство, било то професионално или чисто любителски, може да повлияе на хора с различни психични заболявания и по специално на често срещаното напоследък състояние – депресията?

Доколко неразбирането, отричането и омаловажаването на подобно състоянието, както и липсата на подкрепа могат да утежнят още повече положението?

Заниманията с рисуване могат ли помогнат на деца с определени емоционални или друг вид проблеми?

Интервюто можете да прочетете от ТУК

Share this post
  , , , , , ,