Страхотни промоции всеки ден

Премиера на „Пилето“ по пиесата на Наоми Уолъс

Премиера на Пилето по пиесата на Наоми Уолъс

Премиера на Пилето по пиесата на Наоми Уолъс

„Пилето“ е спектакъл на Младежки театър „Николай Бинев“ по романа на Уилям Уортън, пиесата на Наоми Уолъс и филма на Алън Паркър с включени текстове от филма „Великият диктатор“. Преводът на пиесата е на Харалампи Аничкин.

„Пилето“ е пиеса за приятелството и семейството, за любовта и войната, за лудостта и красотата и най-вече за стремежа на един човек да полети като птица.
Историята разказва за двама приятели, които са израснали заедно и за травмите, които получат през Втората световна война. След бойното поле Пилето попада във Военна психиатрична клиника, вярвайки че е птица. Най-добрият му приятел Ал се опитва да му помогне да се излекува, но и той самият страда психически. Историята прескача от техните ученически години до настоящето.

Официалната премиера на представлението е на 2 октомври от 19:00 ч. на камерна сцена на Младежки театър „Николай Бинев“. Режисьор на спектакъла е Васил Дуев, по сценографията и костюмите работи Мира Петкова.

В представлението участват Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Петко Венелинов, Светослав Добрев, Стилиян Желязков и Ярослава Павлова.

Наоми Уолъс е aмерикански драматург, поставян във Великобритания, Европа, Близкия Изток и САЩ. Нейната адаптация на „Пилето“ за пръв път е играна в Лондон през март 1997 г.

Share this post
  , , , ,