Страхотни промоции всеки ден

Шийтаке гъби на прах

Шийтаке гъби на прах

Шийтаке гъби на прах

Шийтаке гъби на прах

Шийтаке са гъби, които укрепват имунната система и подсилват организма, помагат тялото да се справи по естествен път със стреса, различни болести и инфекции. Шийтаке (Lentinus edodes) е наричана още императорската гъба. Произхожда от Източна Азия, но днес се култивира в много части по света. За отглеждането й се използват пънове от широколистни дървета, в които се пробиват отвори и в късната есен там се поставя мицелът на гъбата.
Смлени на прах (от 10 кг. пресни гъби се получава 100 гр. прах), шийтаке концентрират в себе си огромно количество полезните вещества. В тази форма те са по-дълготрайни и по-удобни за лечебни или кулинарни цели. Шийтаке подсилват имунната система и подпомагат тялото да се справи по естествен път със стреса, различни болести и инфекции. Поддържат в норми холестерола, подпомагат черния дроб и успешно се прилагат при лечение на ракови заболявания. Освен с протеини и фибри, гъбата снабдява организма с манган, фософор, желязо, цинк, калий, магнезий, както и с витамини С, D и от групата В. Съдържа повече от 50 различни ензима, незаменими аминокиселини, полизахариди и др.

Начин на употреба: 1 с.л. дневно. Може да се консумира с храна, вода, сок, смути, да се добавя в супи и сосове или да се използва за приготвянето на чай. Консултирайте се с лекар, преди да приемате шийтаке, ако сте бременна, кърмите или сте в процес на лечение.

Био шийтаке гъби на прах Spirala, 125 гр. ВИЖ ТУК

Share this post
  , , , , , ,