Страхотни промоции всеки ден

София Филм Фест за деца

София Филм Фест за деца

София Филм Фест за деца

София Филм Фест за деца – авторитетният кинофорум ще предложи програма за най-малките

За 20-ия си рожден ден през март авторитетният кинофорум ще предложи на най-малките програма с впечатляващи детски анимационни филми, озвучени на български език.

София Филм Фест за деца - Момчето и света

София Филм Фест за деца – Момчето и света

Момчето и света

С номинация за „Оскар“ и с още 11 награди в актива си, „Момчето и света“ (2013) e необикновена анимация на бразилския режисьор Али Абреу. Създадена чрез разнообразни художествени техники (2D рисунка върху хартия, акварел, изрезка), кинотворбата разкрива проблемите на съвременния свят през очите на едно дете. Въпреки бедността, главният герой – малко момче, живее щастливо на село, изпълнен с възторг и любопитство към света. Един ден обаче баща му отива на екскурзия с влак и изчезва. Страдайки за него, детето тръгва да го търси и открива фантастичния свят, в който властват животни-машини и странни същества.

София Филм Фест за деца - Дългият път на Север

София Филм Фест за деца – Дългият път на Север

Дългият път на Север

Действието в „Дългият път на Север“ (Франция-Дания, 2015) се развива в края на XIX в. в Русия. Саша е момиче от аристократично семейство. Наследила приключенския дух на дядо си Олукин – прочут учен и арктически изследовател, който не се завръща от последната си експедиция на Северния полюс, тя мечтае за Великия Север. Родителите на Саша обаче не одобряват изследователската й страст и вече са уредили брак за дъщеря си. Саша отказва да им се подчини. Бяга от дома и решава да се присъедини към Олукин… по дългия път на Север.

София Филм Фест за деца - Малкият рицар Тренк

София Филм Фест за деца – Малкият рицар Тренк

Малкият рицар Тренк

„Малкият рицар Тренк“ (Германия-Австрия, 2015) на режисьора Антъни Пауър пренася зрителите в приказна страна от Средновековието, където Дукът обявява турнир, за да открие най-добрия рицар, който ще пребори лош дракон. В това време 10-годишният Тренк – селянин, собственост на злия сър Вертолт, спасява прасенцето си от лошия рицар, но не съумява да предпази баща си от това да бъде хвърлен в тъмницата на Вертолт. За да освободи семейството си, Тренк решава да се научи да се бие и да се изправи срещу злото…

Share this post
  , , ,