Страхотни промоции всеки ден

Какаово масло

Био какаово масло

Био какаово масло

Какаовото масло е извлечено от какаовите зърна. То е студенопресовано растително масло. Суровите какаови зърна ферментират (заедно с обвивките), изсушават се, след което се смилат на едро, за да се получи какаова маса. Тя се пресова допълнително и така се извлича какаовото масло. Остатъчният продукт на този процес се смила на фина пудра и се получава какаото на прах. Това са двете основни суровини за приготвянето на шоколада. Суровото какаово масло е студенопресовано, което позволява запазването на ценните хранителни вещества в него.

Какаовото масло помага за нормализиране на кръвното налягане и предотвратява сърдечно-съдови заболявания. Подходящо е и за външна употреба, тъй като оказва много благотворен ефект върху кожата.

Какаово масло – начин на употреба

Приготвяне на храна: може да се използва за приготвяне на сурови бонбони, сладкиши, глазури, ръчен шоколад, да се комбинира с подсладители, да се добавя в смути и др.

Козметично: според редица проучвания втриването на какаово масло в кожата допринася за създаването на копринена мекота. То се препоръчва още за третиране на кожни проблеми като стрии, екзема и дерматити. Маслото е подходящ и за чувствителна кожа – естествено я подхранва и помага за задържане на влагата в нея.

Био какаово масло Spirala, сурово, 500 гр. ВИЖ ТУК ; 250 гр. ВИЖ ТУК

 

 

 

Share this post
  , , , , , , , , , , , , ,